Počela realizacija socijalnog programa u Prvom maju

Bez autora
Aug 07 2013

Više od 600 radnika finansijske i kadrovske službe kompanije „Prvi maj“ u restrukturiranju potpisalo je raskid ugovora o radu, a to će učiniti i preostala grupa radnika. Ti radnici novac iz socijalnog programa, radnici mogu da očekuju na svojim računima danas i sutra. Ministarstvo finansija i privrede Srbije uplatilo je u petak, 2. avgusta, 635 miliona dinara za isplatu socijalnog programa za 816 radnika te firme u restrukturiranju. Reč je o radnicima koji su se prilikom prodaje dela fabrike slovenačko-engleskoj kompaniji „AHA Mura“ opredelili za socijalni program. Vršilac dužnosti direktora „Prvog maja“ Zoran Živković je izjavio da će 599 radnika dobiti po 300 evra za godinu dana radnog staža, 80 radnika dobiće deset prosečnih zarada, što je ukupno 613.399 dinara.

Počela realizacija socijalnog programa u Prvom majuViše od 600 radnika finansijske i kadrovske službe kompanije „Prvi maj“ u restrukturiranju potpisalo je raskid ugovora o radu, a to će učiniti i preostala grupa radnika, rečeno je juče u toj pirotskoj tekstilnoj industriji.

Ti radnici novac iz socijalnog programa, radnici mogu da očekuju na svojim računima danas i sutra. Ministarstvo finansija i privrede Srbije uplatilo je u petak, 2. avgusta, 635 miliona dinara za isplatu socijalnog programa za 816 radnika te firme u restrukturiranju.

Reč je o radnicima koji su se prilikom prodaje dela fabrike slovenačko-engleskoj kompaniji „AHA Mura“ opredelili za socijalni program. Vršilac dužnosti direktora „Prvog maja“ Zoran Živković je izjavio da će 599 radnika dobiti po 300 evra za godinu dana radnog staža, 80 radnika dobiće deset prosečnih zarada, što je ukupno 613.399 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik